Historie & Natuur

Startpunt: Spoorlaan (Uitgang Centrumkant Station Tilburg)
Tijdsduur: 2,5 uur
Prijs: โ‚ฌ 55,00 p.p.
Bij te boeken: Lunchbox โ‚ฌ 12,50 p.p.

Tijdens deze zeer afwisselende tour zie je hele verschillende kanten van Tilburg. Naast de historie die terug te vinden is in iconische gebouwen, ga je ook de natuur aan de rand van de stad beleven. Waarom is de naam van Koning Willem II zo verbonden aan de stad? En wat deed Vincent van Gogh in Tilburg? Wat is er nog zichtbaar van de vroegere textielindustrie waar de stad zo bekend om was?

 

Iconen uit de geschiedenis

โ€˜Hier adem ik frank en vrij, hier voel ik mij gelukkig’ is een beroemde uitspraak van Koning Willem II. Hoe komt het dat Tilburg zo verbonden is aan deze koning? En wat deed Vincent van Gogh in deze textielstad? Hoewel ze een kleine twintig jaar na elkaar in Tilburg waren, hebben ze toch ook wat gemeenschappelijks. Wat dat is, ga je horen tijdens de tour.

Textielindustrie

Tilburg is een oude wolstad, de sporen van de textielindustrie zijn nog op een aantal plekken in de stad terug te vinden. Gelukkig is niet alles in Tilburg onder de slopershamer van een voormalige burgemeester ten prooi gevallen. We hebben de belangrijkste plekjes voor jou opgenomen in deze route.

Moerenburg

Historie is er ook te vinden aan de rand van de stad. Via de Piushaven maken we een uitstapje naar het natuurgebied Moerenburg, waar je ook even de benen kunt strekken. Hier zien we de contouren van een oud landhuis.

Koffiestop

Om de lange zit tussen centrum en Moerenburg te verzachten, houden we een koffiestop. Zo kun je op je gemak genieten van mooie uitzicht over de Piushaven.

Hoogtepunten

  • Meer te weten komen over de geschiedenis van Tilburg
  • Zowel stad als natuur
  • Veel mooie fotoโ€™s maken
  • Goede kop koffie (inbegrepen)
  • Rondgereden worden in een comfortabele fietstaxi
  • Ontspannen genieten van de omgeving
  • Mogelijkheid tot lunchen in de Fietstaxi