Ontdek de Spoorzone

Startpunt: Spoorlaan (Uitgang Centrumkant Station Tilburg)
Tijdsduur: 2,5 uur
Prijs: € 55,00 p.p.
Bij te boeken: Lunchbox € 12,50 p.p. (of lunch bij de Eetbar De Wagon)

Het gebied aan de noordzijde van het spoor was jarenlang alleen toegankelijk voor personeel van de toenmalige NS-herstelwerkplaats. Nu is de Spoorzone van Tilburg een gebied geworden waarin het goed toeven is. Diverse bedrijven en horecagelegenheden zijn neergestreken in de oude volledig gerenoveerde gebouwen. Er wordt ook nog veel bijgebouwd. Aan de andere kant van het spoor is een oud-rangeerterrein omgedoopt tot het ‘Central Park’ van Tilburg.


LocHal

Een van de grootste parels van de Spoorzone is zonder twijfel de LocHal. Het gebouw is internationaal overladen met prijzen, waaronder ‘World Building of the Year’ (2019). Waar vroeger de locomotieven in de takels hingen, staan nu de boeken van Tilburgs grootste openbare bibliotheek, het Centre Pompidou van Nederland.

We brengen je er naar toe, laten je de hoogtepunten zien, zo strek je even de benen, en stapt weer in op weg naar de volgende parel: de draaischijf. Wat daar de functie van was, vertellen we je als we er met onze taxi voor staan.

Spoorpark

Nog een bijzondere plek die je eigenlijk niet missen wil is het Spoorpark. Of hoe een oud-rangeerterrein werd omgetoverd tot een groot park waarin zowel natuur als recreatie zijn plek hebben gekregen. En dat alles vanuit een burgerinitiatief. Tijdens dit deel van de tour krijg je alle bijzonderheden uitgelegd.

Kempentoren

Wil je Tilburg vanuit een heel ander perspectief zien en heb je geen hoogtevrees? Beklim dan de 37 meter hoge Kempentoren. Het uitzicht is fenomenaal!

Koffiestop

Terug in de Spoorzone komen we langs twee oude treinstellen uit 1930 die sfeervol zijn omgedoopt tot Eetbar De Wagon. Zowel in de wagon als op het terras is het goed toeven. Hier kun je genieten van een goede kop koffie. En uiteraard nog van meer als je daar zin in hebt. De treinstellen liggen tegenover het station en dus daarom is dit ook het eindpunt van deze tour.

Hoogtepunten

  • Bezoek de met prijzen overladen LocHal
  • Bezoek aan het ‘Central Park’ van Tilburg
  • Bekijk hoe historie en hergebruik gebouwen prima samengaan
  • Rondgereden worden in een comfortabele fietstaxi
  • Ontspannen genieten van de omgeving
  • Goede kop koffie (inbegrepen)
  • Veel mooie foto’s maken
  • Mogelijkheid tot lunchen in de Fietstaxi